Dick Jaspers

Beginpagina Nieuws Columns Agenda
Palmares Biografie Producten Sponsors
Fotoalbum Gastenboek Contact Links


Opnieuw halve finale in Worldcup Wenen eindstation

Blomdahl wint in spannende en dramatische 5-setter

Ondanks een zeer goed gemiddelde van 2.210 over zijn 4 gespeelde partijen in de Worldcup in Wenen(Oostenrijk), is Dick er niet in geslaagd de finale te bereiken. Hij verloor in een spannende en dramatische 5-setter van hoog niveau van zijn oude rivaal Torbjorn Blomdahl. Weliswaar scoorde Dick een flink aantal caramboles meer dan zijn tegenstander in deze partij, toch maakte Blomdahl het perfect af in de 5e set met een serie van 4 na een tussenstand van 11-11. Het gemiddelde van Blomdahl bedroeg in deze partij “maar” 1.656 tegen 2.06 van Jaspers!

De finale werd gewonnen door een briljante Caudron die ook het wereldrecord van Dick overnam algemeen gemiddelde in de een Worldcuptoernooi. Hij verbeterde de 2.314 maar liefst tot 2.420. Chapeau!

Dick heeft tot nu toe nog geen Worldcuptoernooi weten te winnen (van de 4 toernooien gehouden in Trabzon, Matosinhos en Suwon en nu dus in Wenen). Toch heeft hij sterke partijen gespeeld overall. Het laatste Worldcuptoernooi vindt plaats in Hurghada in december en Blomdahl heeft zeker de grootste kans om opnieuw een wereldbekercyclus te kunnen winnen, met Caudron als grootste uitdager.


Ontwerp en techniek: BSID
© 2000-2019 Dick Jaspers - Foto's: JP Parmentier